Home | Contact | Mijn account

Zuiverende planten info

Zuiverende planten informatie top 10 voor een optimaal werk en leef klimaat.

TNO heeft meerdere testen gedaan waaruit bleek dat bepaalde groepen werknemers baat hebben bij planten in hun werkomgeving. Het gaat dan vooral om mensen met stress- en vermoeidheidsverschijnselen en met gezondheidsklachten. Gegeven het feit dat ruim 30% van de werknemers last heeft van stress, is de aanwezigheid van planten in de werkomgeving geen overbodige luxe.
Tevens blijkt dat planten in een werkomgeving de creativiteit van de werknemers bijzonder bevorderd.

Over het algemeen geldt dat de meeste planten met grotere bladeren de beste resultaten geven. De Spathyphillum is verkozen tot plant met de beste prestaties. Hieronder hebben wij een top 10 lijst samengesteld (in willekeurige volgorde) van zeer goed zuiverende planten.

Chrysalidocarpus / dypsis lutescens
Deze plant is een van de populairste en sierlijkste palmen.Deze struikvormige kamerpalm is goed bestand tegen de omstandigheden binnenshuis, brengt grote hoeveelheden vocht in de lucht, verwijdert giftige stoffen uit de atmosfeer en is ook nog mooi om te zien.

Wist u dat vocht in de lucht bevorderlijk is voor de werking van onze slijmvliezen die ons uiteindelijk weer moeten beschermen tegen aanvallen van virussen, bacteriën, stof en allergenen. Tevens zorgt een hogere luchtvochtigheid voor vermindering van de statische elektriciteit.

Rhapis excelsea
Deze grote, sterke kamerpalm, die 2 m hoog kan worden, heeft geveerde waaiers van 15-30 cm breed die bestaan uit vier tot tien dikke, glimmende bladdelen. De bladeren staan met een dunne, gebogen stengel op een bruine, harige hoofdstam. Rhapis is een van de gemakkelijkst te houden kamerplanten en is ook zeer goed bestand tegen de meeste insecten. Hij is tevens een van de beste planten voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. De plant kan in de halfvolle zon staan.


Chamaedorea elegans
De meeste leden van de palmenfamilie zijn gemakkelijk te verzorgen en zijn populaire kamerplanten. Deze vormt hier geen uitzondering op en is heel geschikt voor in de huiskamer, in winkels en op kantoor. Vooral de verdamping van deze plant is erg hoog. Hij brengt veel vocht in de atmosfeer, wat met name ’s winters nuttig is, als de lucht droog is door het verwarmen. Hij kan in de halfvolle zon.
Rubberplant, Fixus elastica bourgondi
Deze bijzonder populaire plant wordt veel gekweekt omdat hij zo sterk is en minder lichte omstandigheden kan verdragen dan de meeste andere planten van zijn grootte. Daarnaast is hij ook bestand tegen lage temperaturen. Deze plant verwijdert vooral formaldehyde effectief uit de lucht. Deze plant kan in de halfvolle zon of halfschaduw.

Dracaena Janet Craig
Met zijn lange, toegespitste, donkergroene bladeren, is de drakenbloedboom Janet Graig een heel aantrekkelijke plant. Hij is een van de planten die het best trichloorethyleen verwijderen. Deze plant kan goed tegen verwaarlozing en een standplaats met weinig licht. Bruine punten aan de bladeren wijzen erop dat de lucht te droog is. Kan tegen een schaars verlichte standplaats, maar groeit dan langzaam.

Wist u dat trichlooretheen een vluchtige organische stof is net als benzeen en formaldehyde. Vooral in nieuwe of recent gerenoveerde gebouwen zijn vaak deze stoffen aanwezig. De bovenstaande stoffen zijn verantwoordelijk voor wat men vaak de sick building syndroom noemt. De veelal genoemde symptomen zijn: Droge keel, geïrriteerde ogen en neus, vermoeidheid, hoofdpijn, droge huid, allergieklachten en concentratiestoornissen.

Hedera Montgomery zuil
Klimop wordt vaak als bodembedekker in openbare ruimten gebruikt. Klimop is ook heel goed in vorm te snoeien en is tevens geschikt als hangplant. Bij hoge temperatuur doet de klimop het minder goed. Klimop is vooral effectief in het verwijderen van formaldehyde. Een plaatsje in de halfvolle zon of halfschaduw is prima voor een klimop.

Phoenix roebelenii stam
Deze uit India afkomstige dadelpalm kan 1,5 tot 2 m hoog worden, maar is een langzame groeier. De palm komt het beste tot zijn recht als hij veel ruimte krijgt en hij ziet er dan indrukwekkend uit, vooral als er een lamp op staat gericht. Doordat deze dadelpalm in de natuur onder het bladerdak van dicht tropisch woud groeit, went hij heel goed aan de geringe hoeveelheid licht en de centrale verwarming van kantoren en huizen. De temperatuur moet het hele jaar door minimaal 16 graden zijn en de luchtvochtigheid dient hoog te zijn. Op een goede standplaats kan deze kleine soort tientallen jaren oud worden. Het liefst staat deze palm in de halfvolle zon.

Ficus Alii
Dit is een nieuwe plant uit het omvangrijke rubberplant- en vijgenboomgeslacht die snel populair wordt. Met zijn slanke, donkergroene bladeren is hij heel decoratief. Deze ficus is veel minder veeleisend dan de Ficus Benjamin, de treurvijg, en hij is een aantrekkelijke plant voor interieurinrichters en voor de bloemisterij. Net als de andere ficussoorten laat de plant bladeren vallen tot hij aan zijn nieuwe standplaats is aangepast. Deze prachtige, grote plant is door zijn luchtzuiverend vermogen, gemakkelijke groei en resistentie tegen insecten een goede keus voor op kantoor. Deze plant moet wel in de volle zon of in de halfvolle zon staan.

Nephrolepis
Varens behoren tot de oudste groepen hogere planten en er zijn veel fossielen van gevonden. Aan de basis van de plant ontspringen de grote, groene, overhangende bladeren. Ze worden alleen om dit blad gekweekt, aangezien varens niet bloeien. De krulvaren moet in tegenstelling tot andere varens zeer licht en zonnig staan. Er moet regelmatig worden bemest en water worden gegeven, want anders worden de bladeren snel bruin en vallen ze af. Van de geteste planten is hij het geschiktst om verschillende stoffen uit de lucht te verwijderen, vooral formaldehyde. Daarnaast brengt hij vochtigheid in de lucht. Deze plant kan in de halfvolle zon staan.

Spathiphyllum
Een opvallende tropische bladplant, die bovendien mooie witte bloemscheden produceert. De lancet-vormige, dondergroene bladeren ontspringen in bosjes aan een korte, nauwelijks boven de grond uitstekende stam. Door zijn gunstige eigenschappen is het een van de beste kamerplanten. Deze plant is uitstekend in staat om alcoholen, aceton, trichloorethyleen, benzeen en formaldehyde uit de lucht te halen. Hierdoor, en doordat hij in alle categorieën hoog scoort, is hij een waardevolle plant voor op kantoor. De plant kan in de halfvolle zon tot in de halfschaduw staan.

Wilt u zien welke planten wij in ons assortiment hebben klik dan voor hydrocultuur planten op Hydrocultuur planten en voor gewone planten op Grondcultuur planten
Klantenservice
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
betaalmogelijkheden
PayPal
Filter