Home | Contact | Mijn account

Jasili Blooming teas info

Jasili Blooming teas zijn de art nouveau onder de witte Chinese theeën. Alleen de allerbeste theeplantages in China en de meest ervaren theekunstenaars produceren dit exclusieve product. De manier waarop de thee gebonden wordt, verzekert een uitzonderlijke beleving van kwaliteit.

Informatie over witte thee:
Informatie over de oorsprong:
Informatie over de bereiding:
Informatie over gezondheid:


Informatie over witte thee:
Witte thee van jasili Bloominteas heet Yin Zhen Bai Hao en wordt ook wel Silver Needle genoemd. Dit is een variant van de Camilia Sinensis, de theeboom.

De kwaliteit van witte thee is zeer afhankelijk van het moment dat thee geoogst wordt en een oogst in de lente geeft de hoogste kwaliteit. Onze thee is de first flush tea, dat betekent dat de thee alleen van de maand maart tot mei voorzichtig geplukt wordt.

Bovendien bestaat de witte thee alleen uit de bladknoppen van de Camilia Sinensis. Dus net voordat de bladknop zich tot een zonnebadend blad zal ontvouwen, wordt dit blaadje nog in naaldvorm geplukt. Deze naaldjes hebben kleine witte haartjes die de naam witte thee eer aan doen.

Het proces na de pluk bestaat uit natuurlijk drogen, zorgvuldig selecteren, pan drogen, samenbinden met de bloemen en als laatste in bolvorm drogen. De productie van witte thee is zeer afhankelijk van de weersomstandigheden. Het natuurlijke drogen en de methode van pan drogen wordt bepaald door de theemakers terwijl ze het effect van het weer op het droogproces interpreteren.

Dit proces resulteert in een zeer delicaat product dat na infusie een lichtgele kleur geeft. De thee krijgt een frisse smaak en een geur met een zoete nuance.


Informatie over de oorsprong:
Het woord thee vindt haar oorsprong in 2 Chinese dialecten. landen die handel dreven met China via de befaamde zijderoutes, maar ook overzee zoals Portugal via Macao gebruikten een verbastering van het Chinese woord "cha". Bijvoorbeeld Turkije "chay", Japan "cha", India "chaaya" en Rusland ook "chai".

Daarentegen had de Nederlandse VOC haar handelsrelatie met Amoy waar "cha" uitgesproken wordt als "te". De Hollanders namen de uitspraak over en gaven deze door aan alle landen waar ze handel mee dreven. Dit is de reden dat men in een groot deel van de wereld thee uitspreekt als thee of een verbastering daarvan. Voorbeelden zijn in Spanje "té", Duitsland "tee" en Engeland "tea". Waarschijnlijk was de Engelse uitspraak van tea "tay" ofwel gelijk aan thee.

De Bloomingteas in ons assortiment vinden hun oorsprong in de Chinese theetabletten, die zeer geliefd waren tijdens de Sung dynasty (960-1279). om deze tabletten te bereiden werd de thee gestoomd, geperst, bedrukt en gebakken onder hoge temperaturen. De theetabletten werden zo waardevol dat ze zelfs als betaalmiddel werden gebruikt. Vandaag de dag hebben ze alleen nog een decoratieve en gastronomische functie, maar is de kunst van het vormen van thee gebleven.

Chinese theekunstenaars zijn zeer creatief gebleven in het ontwikkelen van theevormen welke nu bekend staan als Bloomingteas. Onze theeën worden in de tuinen van Midden-China geplukt. De plantages worden uiterst nauwkeurig gecontroleerd, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.


Informatie over de bereiding:
Om het speciale effect van de thee optimaal te ervaren, dient de thee met zorg geschonken te worden.

Methode:
- Eerst water inschenken, daarna de bloomingtea in het water leggen.
- Thee/water ratio: 1 stuks per karaf of glazen theepotje.
- Water temperatuur: Water van 95°C inschenken.
- Trektijd: witte thee hoort langer te trekken dan andere theeën. Wacht nadat de bloem helemaal is geopend nog minstens 3 minuten alvorens te schenken. De bereidingstijd kan variëren; wacht met uitschenken tot de thee een goudgele kleur heeft.

Aanbeveling: Serveer onze Bloomingteas in een middelgrote karaf of theepot van gehard glas, deze dient water te bevatten voor minimaal 2 kopjes thee. De thee zal zich openvouwen en een prachtige bloem laten zien. Schenk vervolgens de thee in het kopje van de gebruiker zodat deze de thee op de juiste temperatuur krijgt aangereikt.Informatie over gezondheid:
Fruit, groenten, bloemen en thee bevatten allemaal belangrijke anti-oxidanten. academisch onderzoek suggereert dat deze essentiële voedingsstoffen bijdragen aan een substantiële verbetering van de gezondheid en de kans op chronische ziekten verkleinen.

Recent onderzoek naar de potentiële medicinale eigenschappen van thee leidt vele academici tot de conclusie dat de zwarte en groene positief bijdraagt aan een gezonde levensstijl.
Wij zijn echter terughoudend met het uiten van beweringen ten aanzien van de positieve effecten van thee op gezondheid, want wij zijn tenslotte geen medici. Toch is het interessant om te zien wat de Westerse plantengeneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde door de eeuwen heen over de ingrediënten van onze Jasili Bloomingteas gevonden hebben.
Bron: Met dank aan Hortus Botanicus Amsterdam en Fu Peng.
Klantenservice
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
betaalmogelijkheden
PayPal
Filter